网站首页` 招生院校 教育动态 网络教育 成人高考 留学院校 留学服务 机构简介 在线报名 联系我们
 
  网络教育
  院校简介
  专业推荐
  网络教育统考试题
  网络统考试题下载
 
您现在当前的位置:远程教育 >>> 网络教育统考试题
 《大学英语B》模拟题第7套 
 阅读次数:3612      返回 
网络教育本科全国统考《大学英语B》模拟题第7套
一、交际英语
1--___________today.--Yes. It was even hotter yesterday.
AIt's so cold
BIt's so wet
CIt's so hot
DIt's so windy
答案: C
2Our class won the girls' relay race in our school'ssports meeting.- _____________________
AThat's right.
BThanks a lot.
CCongratulations!
DIt's a pleasure.
答案: C
3- David injured his leg playing football yesterday. -Really? _______
AWho did that?
BWhat's wrong with him?
CHow did that happen?
DWhy was he so careless?
答案: C
4- Who's speaking?- This is Tom .
Aspeaks
Bspoken
Cspeaking
Dsaying
答案: C
5- This box is too heavy for me to carry it upstairs.-_______
AYou may ask for help.
BI'll give you a hand.
CPlease do me a favor.
DI'd come to help.
答案: B
 
二、阅读理解
1 If you travelby air across the center of Africa or South America, you fly over forests forthousands of kilometers. These great forests are the oceans of trees. There arethousands and thousands of different kinds of plants and animals.
However, the world's forests are gettingsmaller all the time. We are cutting down the trees because we need wood, andwe need more farmland. Some people say that there will not be any forests like thesein 20 or 30 years. What will happen if they disappear?
If we cut down our forests, a lot of plantsand animals will disappear from the world. In a lot of places the new farmlandwill soon look like the old deserts. Crops will not grow there. It will notrain very often, and the weather will get very hot. Perhaps the climate of theworld will change. This will be dangerous for everyone in the world. That iswhy we must take care of our forests.
(1)The passage mainly tells us about the importance oftaking care of plants.
AT
BF
答案: A
(2)Forests are homes for different kinds of animals.
AT
BF
答案: A
(3)The need for more wood and more land help to protect ourforests.
AT
BF
答案: B
(4)We'll have more and greater forestsn in 20 or 30 years insome people's view.
AT
BF
答案: B
(5)The writer thinks it necessary to protect the forests.
AT
BF
答案: A
2 In theUnited States, it is not customary to telephone someone very early in themorning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or havingbreakfast, the time of the call shows that the matter is very important andrequires immediate attention. The same meaning is attached to telephone callsmade after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, heassumes it's a matter of life or death. The time chosen for the callcommunicates its importance.In social life, time plays a very important part.In theU.S.A.guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinnerparty is extended only three or four days before the party date. But it is nottrue in all countries. In other areas of the world, it may be consideredfoolish to make an appointment too far in advance because plans which are madefor a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of timediffers in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise betweenpeople from different cultures that treat time differently. Promptness isvalued highly in American life, for example. If people are not prompt, they maybe regarded as impolite or not fully responsible. In theU.S.no onewould think of keeping a business associate waiting for an hour, it would betoo impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words ofexplanation, though perhaps he will not complete the sentence.
 
(1)What is the main idea of this passage? ________
AIt is not customary totelephone someone in the morning and in sleeping hours in theU.S.
BThe role of time insocial life over the world.
CIf people are late, theymay be regarded as impolite or not fully responsible in theU.S.
DNot every country treatsthe concept of time as the same.
答案: B
(2)What does it mean in the passage if you call someoneduring his or her sleeping hours? _______
AA matter of work.
BA matter of life ordeath.
CYou want to see him orher.
DYou want to make anappointment with him or her.
答案: B
(3)Which of the following time is proper if you want to makean appointment with your friend in the U.S. A.?
Aat 7:00 am
Bat 4:00 pm
Cat the midnight
Dat 4 am
答案: B
(4)Which of the following statements is true according tothe passage? ________
AIn theU.S.A.gueststend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party isextended only three or four days before the party date.
BNo misunderstandingsarise between people from different cultures about the concept of time.
CIt may be consideredfoolish to make an appointment well in advance in theU.S.A..
DPromptness is valuedhighly in American life.
答案: D
(5)From the passage we can safely infer that _______
Ait's a matter of life ordeath if you call someone in day time.
Bthe meaning of timediffers in different parts of the world.
Cit makes no differencein theU.S.whether you are early or late for a business party.
Dif a personis late for a date, he needn't make some explanation.
答案: B
 
三、词汇与语法
1If she wants to stay thin, she must make a _____ in herdiet.
Achange
Bturn
Crun
Dgo
答案: A
2That was a difficult question, but Mary still _______ towork it out.
Adid
Bfailed
Ckept
Dmanaged
答案: D
3There are a lot of news ______today's newspaper.
Ain
Bon
Cat
Dwith
答案: A
4I'll give you a ring if Mike ________ tomorrow.
Acomes
Bwill come
Ccame
Dis coming
答案: A
5The rain was _______ make our picnic impossible.
Ahard enough
Bhard so to
Cso hard as to
Dso hard to
答案: C
 
四、完型填空
Man can not go on increasing his number at the present rate. In the __1__30 years man will face a period of crisis. __2__ experts believe that therewill be a widespread food shortage. Other experts think this is toopessimistic, and that man can prevent things from getting worse than they arenow. But remember that two thirds of the people in the world areunder-nourished(有营养的)or starving now.
One thing that man can do is to limit the __3__ of babies born. The need__4__ this is obvious, but it is not __5__ to achieve. People have to bepersuaded to limit their families.
(1)
Afor
Beasy
CSome
Dnumber
Enext
答案: E
(2)
Afor
Beasy
CSome
Dnumber
Enext
答案: C
(3)
Afor
Beasy
CSome
Dnumber
Enext
答案: D
(4)
Afor
Beasy
CSome
Dnumber
Enext
答案: A
(5)
Afor
Beasy
CSome
Dnumber
Enext
答案: B
 
五、英译汉
(1)If you decided to learn a new language, you would have todevote all your efforts to it.
(2)People all over the world are trying to help the peoplein Sichuan.
(3)This is the most wonderful day of my life, because I'mhere with you now.
(4)He has been learning English for years.
 
六、写作
Instructions:建议你在30分钟内,根据下面所给的题纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
你的一位外国朋友给你来信,打算到中国旅游。你给他回信,提出旅游建议。你的回信应包括下列内容:
(1)接到朋友的来信;
(2)你对旅游的安排计划及理由;
(3)表达你希望见到朋友的心愿。
 
网站首页 | 招生院校 | 教育动态 | 网络教育 | 成人高考 | 出国留学 | 留学服务 | 机构简介 | 在线报名 | 联系我们
皖公网安备:34150302000002 皖ICP备:15000206-1  您是第  次访客
地址:安徽省六安市裕安区华邦新华城43栋1202室   技术支持:六安鹏程网络  
六安东方教育信息咨询服务有限公司 版权所有 Copyright © 2012-2020 后台